VIDEO | Victor Campenaerts beloont wielertoerist met 50 euro

Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts is naast wielrenner ook vlogger. Op YouTube neemt hij zijn volgers mee met zijn belevenissen op training. Deze week kwam hij onderweg een wielertoerist die iets zo goed deed, dat Campenaerts niet anders kon dan hem daar voor belonen.

VIDEO | Victor Campenaerts beloont wielertoerist met 50 euro
  • Afbeelding van Victor Campenaerts Victor Campenaerts

Granola met kokosmelk er in en gaan. Zo ziet de trainingsdag van 'Vocsnor' Victor Campenaerts eruit. De Belgische tijdritspecialist trok eropuit met een trainingsmakker en onderweg stopten ze bij een standbeeld van zijn 'werelduurrecord-vriend' Eddy Merckx.

Op dat moment fietst er een willekeurige wielertoerist voorbij, die net op dat moment het papiertje van een energiereep in zijn zakken stopt. Campenaerts vindt dat zo mooi dat hij besluit de man te belonen. Hij roept hem terug en vertelt de man dat hij in het peloton veel jonge renners ziet die dat soort verpakkingen in de berm gooien. "Veel van die jonge gasten geven weinig om het milieu en gooien het zomaar weg", vertelt Campenaerts de man. "Ik vind het mooi om te zien dat jij er wel om geeft en daarom heb ik 50 euro voor je. Ook omdat je een helm draagt."

Campenaerts houdt wel 1,5 meter afstand in acht overigens. "Nu mogen wij in jouw wiel naar huis", besluit Campenaerts met een knipoog.

Pelotonpraat
  • Screenshot YouTube