Lefevere: 'Vrees dat er wielerteams failliet zullen gaan'

Officieel wordt er tot juni gekoerst, maar of en wanneer er daarna wedstrijden worden verreden is nog koffiedik kijken. Een angstige tijd voor ploegen, die voor hun voortbestaan afhankelijk zijn van sponsorinkomsten. Volgens Patrick Lefevere kunnen teams het zich moeilijk veroorloven om tot eind juni niet te koersen.
Lefevere: 'Vrees dat er wielerteams failliet zullen gaan'

Het is niet enkel de koers die een slachtoffer zal worden van de coronacrisis", zegt Patrick Lefevere tegen Sporza. Er is momenteel geen live-wielrennen op televisie, dus sponsoren missen de zichtbaarheid. Volgens Lefevere een groot probleem. "Teams die gesponsord worden door een privé-bedrijf kunnen het zich moeilijk veroorloven om niet te koersen tot eind juni", klinkt het.

Hij wijst op het verschil met voetbalclubs, die vermogen hebben in de vorm van spelers die ze kunnen verkopen. "In de koers bestaat er geen transfergeld", stelt Lefevere. "Wij leven bij de gratie van sponsors en een beetje merchandising."

Hij ziet het somber in, ook wanneer er weer gekoerst gaat worden. "Organisatoren zullen nog meer beginnen te wenen dan anders. Ze zullen vragen om een inspanning te doen. En wij zullen bij onszelf denken dat we iets moeten terugdoen voor de sponsors en dat we onze renners moeten laten koersen. Ik voel de bui dus al hangen."

Lefevere vreest dat er teams failliets zullen gaan. "Zelf ben ik ook bang. Teams die gesponsord worden door privé-bedrijven kunnen het zich moeilijk veroorloven om niet te koersen tot eind juni."

  • Deceuninck-Quick Step

Laatste nieuws