VIDEO | Amstel Gold Race 2003: De wraak van Armstrong

We schreven gisteren al over de Amstel Gold Race van 1999, gewonnen door Michael Boogerd. Onze landgenoot klopte Armstrong in de sprint. In 2003 kruisten beide renners de degens weer in de Limburgse heuvels. Dit keer trok Armstrong aan het langste eind, zonder te winnen.
VIDEO | Amstel Gold Race 2003: De wraak van Armstrong

In de finale van de Gold Race van '99 nam Boogerd geen moment meer over, het was voor hem de enige manier om de koers te winnen. Het was tegen zijn natuur in, dat wel. Hij verontschuldigde zich na afloop bij Armstrong voor z'n koerstactiek, maar The Boss snapte het. "Boogie, I know you're not a flikker", sprak de Texaan.

Flikken of geflikt worden

In 2003 was dat wel anders. "Tussen Rabobank en Lance waren er toen meerdere dingen gebeurd", vertelt Boogerd aan Sporza. "Dat moest hij rechtzetten. Het maakte hem niet uit welke Rabo-renner het was, maar helaas kwam ik hem als eerste tegen in de finale van een grote koers en hij heeft me doen verliezen. Het hoort ook bij de koers: flikken en geflikt worden."

Boogerd had die dag superbenen, maar Armstrong saboteerde de achtervolging achter de reeds ontsnapte Alexandre Vinokoerov. Bovenop de Cauberg was Boogerd deze keer in de sprint wél de snelste. Di Luca en Bettini maakten geen kans, maar helaas voor onze landgenoot wist de Kazak van T-Mobile nipt stand te houden. Het was de eerste van drie tweede plaatsen op rij voor Boogerd.

Laatste nieuws