Ullrich: 'De sponsoren wisten alles over mijn dopinggebruik, maar ze betaalden goed om te zwijgen'

Jan Ullrich heeft bewust gewacht met zijn dopingbekentenis totdat zijn vriend en vroegere rivaal Lance Armstrong zijn schuld opbiechtte.

Jan Ullrich (links) en Lance Armstrong

De Duitser sprak met de Duitse publieke televisie WDR over zijn documentaire 'Der Gejagte'. "Ik ben blij dat ik heb toegegeven, nu kan ik makkelijker door met mijn werk."

In de documentaire praat Ullrich open over zijn dopinggebruik, wat culmineerde in de Tourzege van 1997. "Er werd zoveel over gespeculeerd. Ik moest iets veranderen in mijn leven, dus besloot ik erover te praten. Voor mij was het goed, de last werd lichter en nu kan ik makkelijker door met mijn werk."

'Sponsors wisten alles'

"De documentaire heeft voor mij gewerkt als een soort therapie. Nu kan ik er ook met mijn kinderen over praten." Ullrich geeft toe dat hij gewacht heeft op de bekentenissen van zijn grote vriend-rivaal Lance Armstrong om zelf naar buiten te treden met zijn verhaal.

“Men begrijpt nu dat doping iets systemisch was. De sponsors wisten alles. Ik zou het geen zwijgen noemen, maar ze betaalden me goed. Het was een onderlinge afspraak om er niet over te praten.”

Nieuws
  • Cor Vos