Luis Villalobos (EF Pro Cycling) test positief op groeihormonen

Luis Villalobos van EF Pro Cycling is tegen de lamp gelopen. De 21-jarige Mexicaan heeft positief getest op het gebruik van GHRP-6, een groeihormoon. De positieve test dateert van 25 april 2019. Villalobos reedt toen nog voor Aevolo, een continentale ploeg. Hij is voorlopig geschorst.
Luis Villalobos (EF Pro Cycling) test positief op groeihormonen

Villalobos werd vorig jaar in een out-of-competition-controle getest door het Mexicaanse antidopingagentschap. Die test was in eerste instantie negatief, maar volgens de UCI zorgde een heranalyse van het WADA voor de positieve test. Villalobos heeft het recht om een analyse van het B-staal aan te vragen. Mocht dat ook positief uitvallen, dan wordt de renner voor vier jaar geschorst.

De Mexicaan maakte halverwege vorig seizoen de overstap naar EF Pro Cycling. Die ploeg heeft inmiddels een statement naar buiten gebracht. "Iedereen verdient beter", zegt teammanager Jonathan Vaughters in het statement. "Luis verdiende betere begeleiding van z'n vorige trainers en doktoren. Maar het team verdient ook beter van de UCI dan een jaar later horen van deze situatie. Het is bemoedigend om te zien dat het systeem werkt en dat renners gepakt worden, maar het moet transparanter en verantwoordelijker dan dit. We moedigen Luis aan om hier niet tegen te vechten en de waarheid te vertellen, wat dat ook mag zijn."

  • Luis Villalobos

Laatste nieuws