Froome over zijn toekomst: 'Net zo onzeker als de tijd waar in we leven'

Het is nog maar de vraag of Froome dit jaar nog voor INEOS in actie komt. Er staken immers geruchten op dat hij halverwege het seizoen wil overstappen naar een andere ploeg. In een interview met Marca en de Gazzetta dello Sport ontkent de viervoudig Tourwinnaar dat niet.
Froome over zijn toekomst: 'Net zo onzeker als de tijd waar in we leven'

Wat Chris Froome in de nabije toekomst gaat doen, blijft onderwerp van gesprek. De Brit zou er geen zin in hebben om in de Tour de France in dienst te rijden van Geraint Thomas of Egan Bernal. Movistar werd al genoemd als mogelijke nieuwe ploeg voor Froome, maar volgens Marca is dat geen enkel moment een optie geweest. Volgens de Spanjaarden heeft Israel Cycling Academy als enige WorldTour-ploeg de financiële draagkracht om Froome te contracteren.

"Ik ben einde contract dit jaar", zegt Froome er zelf over. "Er zijn op dit moment andere zaken die de sport bezighouden. Ik hoop vooral de we dit seizoen kunnen koersen."

Over zijn toekomst wil hij geen uitspraken doen, maar hij zegt ook niet expliciet dat hij bij INEOS blijft. "Mijn toekomst is zo onzeker als de tijd waarin we leven. Er zijn verschillende opties en veel aspecten waar ik rekening mee moet houden", stelt hij. "Ik zit midden in dat proces. De komende weken en maanden moet ik mijn hoofd leegmaken. Ik hoop duidelijkheid te kunnen brengen wanneer de huidige situatie voorbij is."

  • Team INEOS
  • Chris Froome

Laatste nieuws