Evenepoel: 'Wil Giro-debuut onvergetelijk maken'

Remco Evenepoel staat, mits de coronasituatie het toelaat, dit jaar voor de eerste maal aan de start van een grote ronde. De 20-jarige Belg is ambitieus vertelt hij tegen La Gazzetta dello Sport. "Ik werk eraan om het onvergetelijk te maken", klinkt het.
Evenepoel: 'Wil Giro-debuut onvergetelijk maken'

Ondanks zijn jeugdige leeftijd is Evenepoel niet verlegen om straffe uitspraken te doen. "Ik werd er hard aan om het onvergetelijk te maken", vertelt hij in een Zoom-gesprek met de Italiaanse sportkrant. "Vanaf deze winter was de Giro mijn doel. Maar de nieuwe kalender maakte het een lastige keuze; de Giro of Luik-Bastenaken-Luik. Maar voor mijn ontwikkeling is het rijden van de Giro de beste keuze."

De Italianen zijn onder de indruk van de volwassenheid en het zelfbewustzijn van Evenepoel, die zich vooralsnog geen doelstelling uitspreekt. Toch wordt hij door sommigen, zoals Alberto Contador kandidaat-eindwinnaar genoemd. Evenepoel wil daar zelf niets van weten. "Dat zijn zijn woorden", vindt onze zuiderbuur daarvan. "We willen van de Giro een groot doel maken, nu de Spelen verplaatst zijn en ik ga kijken hoe ver ik kan komen. Als het goed gaat, ga ik ervoor."

Ondanks dat hij zich in eerste instantie een beetje op de vlakte houdt, blijkt uiteindelijk wel dat Evenepoel er serieus mee bezig is. "Ik heb een paar kleine test gedaan en heb aan kracht gewonnen", vertelt hij. "Het is straks aan mij om dan top te zijn. Ik ga voor het maximale"

  • Deceuninck-Quick Step
  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws