Marc Madiot wil Bruyneel aanklagen

Marc Madiot wil een aanklacht wegens laster indienden tegen Johan Bruyneel. Bruyneel vertelde vorige week in HUMO dat hij eens zag hoe Madiot tijdens koers een spuit in zijn arm stak, toen de Fransman te horen kreeg dat hij die dag niet naar de dopingcontrole moest.
Marc Madiot wil Bruyneel aanklagen

Madiot, die tegenwoordig teammanager van Groupama-FDJ is, kan er bepaald niet om lachen. De Fransman laat zijn advocaten een aanklacht wegens laster voorbereiden, dat meldt France Bleu. Madiot weigerde zelf verder commentaar te geven op de zaak.

'Madiot pakte de spuit'

Over Madiot, vertelde Bruyneel vorige week het volgende: "Ik reed mijn eerste buitenlandse rondje als tweedejaars prof. Ik hing helemaal uitgewrongen tussen de volgwagens, maar deed alles om die ronde uit te rijden. De dopingcontrole gebeurde via loting, die ze halverwege de koers bekendmaakten via Radio Tour. Madiot liet zich afzakken tot aan de volgwagen, hoorde dat hij er niet bij was, rolde zijn mouw op en zette zich een spuit, zoals ze dat zo mooi zeiden, in zijn bovenarm. Hij is naar voren gereden, en is niet meer van kop af gekomen. Dat beeld is me mijn hele leven bijgebleven. En dat zijn dus de mannen die mij en Lance blijven veroordelen."

Bruyneel noemde Madiot, maar ook andere ploegleiders als Vincent Lavenu en Jean-René Bernaudeau hypocriet. "Zij blijven me afrekenen op mijn verleden, maar wat zij hebben uitgespookt, is zogezegd vergeven", aldus de Belg.

Laatste nieuws