Sloveense titelstrijd aanstaande zondag, Roglic en Pogacar doen mee

Officieel staat de UCI wedstrijden op het hoogste niveau toe vanaf 1 juli, maar dat weerhoudt de Sloveense wielerbond er niet van om een nationaal kampioenschap te organiseren. Het is vooral uitkijken naar de tweestrijd Roglic-Pogacar.
Sloveense titelstrijd aanstaande zondag, Roglic en Pogacar doen mee

Jumbo-Visma bevestigde aan de de NOS dat hun Sloveense kopman Primoz Roglic van start gaat in het Sloveens nationaal kampioenschap aanstaande zondag. De belangrijkste tegenstander zal ongetwijfeld de 21-jarige Tadej Pogacar zijn. Vorig jaar won Roglic de Vuelta, Pogacar werd toen derde.

Het zijn voor Roglic de eerste wedstrijdkilometers van dit jaar en het belooft een pittige wedstrijd te worden. Het parkoers is in totaal 146 kilometer lang en de wedstrijd finisht in het dorpje Ambro pod Krvavec, na een klim van vijf kilometer aan 8 procent gemiddeld. Een week later vindt het Sloveense kampioenschap tijdrijden plaats. Pogacar is titelverdediger in de strijd tegen de klok.

1 augustus

Het vroege tijdstip van het Sloveens kampioenschap is opmerkelijk, aangezien het WorldTour-seizoen pas op 1 augustus begint. Andere nationale kampioenschappen worden, als ze al doorgaan, pas op 22 augustus georganiseerd. Roglic mikt dit jaar op de Tour de France en rijdt ter voorbereiding de Tour de l'Ain en de Dauphiné. In juli gaat de Sloveen op hoogtestage.

  • Team Jumbo-Visma
  • UAE Team Emirates
  • Primož Roglič
  • Tadej Pogacar

Laatste nieuws