'Laurens De Plus trekt naar Movistar of INEOS'

Laurens De Plus lijkt Jumbo-Visma te verlaten. Dat meldt Het Nieuwsblad. De 24-jarige Belg rijdt dit jaar geen Tour de France. Hij kampt met een trainingsachterstand door maagproblemen, maar volgens de Vlaamse krant heeft zijn transferwens daar ook mee te maken. Volgens Jumbo-Visma is dat niet de reden om De Plus niet op te stellen.

'Laurens De Plus trekt naar Movistar of INEOS'
  • Afbeelding van Movistar Team Movistar Team
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Laurens De Plus Laurens De Plus

Laurens De Plus ontbreekt in de Tourselectie van Jumbo-Visma, wat gezien zijn prestaties in de Tour de France van vorig jaar opmerkelijk is. De Plus was één van de belangrijkste knechten bergop en verrichte vooral in de laatste bergetappes beulswerk voor kopman Steven Kruijswijk.

Echter, de 24-jarige Belg wordt al sinds de UAE Tour geplaagd door maagproblemen en is volgens de ploeg daarom niet wedstrijdfit. Hij wordt daarom vervangen door George Bennett. De Nieuw-Zeelander zou oorspronkelijk het kopmanschap in de Giro krijgen, maar wisselt van plek met De Plus. Mits De Plus fit genoeg is, mag hij voor eigen kans gaan in de Giro.

Jumbo-Visma ontkent

Volgens Jumbo-Visma heeft een mogelijke transfer van De Plus geen invloed op zijn selectie voor de Tour, dat meldt WielerFlits. Jumbo-Visma is zelf ook in gesprek met De Plus, om zijn aflopende verbintenis te verlengen.

Nieuws
  • Cor Vos