Thomas: 'Lig niet wakker van een transfer van Froome'

Geraint Thomas maakt zich niet druk om een eventuele transfer van Chris Froome, die volgens hardnekkige geruchten op weg is naar Israel Start-Up Nation. "Het beïnvloedt me indirect", verklaart hij tegenover Cyclingnews. "Maar ik lig er niet wakker van."

Thomas: 'Lig niet wakker van een transfer van Froome'
  • Thomas De Gendt Thomas De Gendt
  • Chris Froome Chris Froome

Froome en Thomas zijn al sinds 2008 ploeggenoten. Eerst bij Barloworld, later bij Team Sky, wat sinds vorig jaar als INEOS door het leven gaat. "Het zou natuurlijk leuk zijn om dat voort te zetten", zegt Thomas daarover. "We kunnen goed met elkaar overweg en zijn eerlijk tegen elkaar. Soms heel eerlijk. Maar wat komt, dat komt. Ik laat dat gewoon aan hem over en maak me vooral druk over hoe ik zo snel mogelijk een heuvel op fiets."

"Het is heel goed om hem te zien fietsen en inspanning te leveren, want het was een verschrikkelijke val", zegt de Welshman over de crash van Froome vorig jaar. "Het is geweldig om hem terug te zien."

Vorig jaar moest Thomas lijdzaam toezien hoe Egan Bernal de sterkste was in de Tour de France, ondanks dat hijzelf titelverdediger was. Dit jaar trekt INEOS met drie kopmannen naar de Tour, iets dat ze in het verleden nog nooit gedaan hebben. Het risico op interne rivaliteit ligt op de hoek, maar Thomas maakt zich daar ook niet druk om. "Het is hetzelfde altijd altijd", vindt hij. "Ik probeer gewoon in de best mogelijk vorm in de Tour te komen en als een van de anderen beter is dan ik, dan weten wat we moeten doen. We helpen hem, en vice versa."

Nieuws
  • Cor Vos