Pieter Weening in Giro-selectie Trek-Segafredo

Pieter Weening rijdt dit jaar de Giro d'Italia. De Fries, die onlangs een contract tekende bij Trek-Segafredo, wordt door door zijn ploeg opgesteld in de ronde waarin hij in het verleden al meermaals succes vol was. Dat vertelde ploegleider Steven de Jongh aan Eurosport.
Pieter Weening in Giro-selectie Trek-Segafredo

Weening heeft goede herinneringen aan de Giro. In 2011 won hij een etappe en droeg hij bovendien vier dagen de roze trui. Weening kwam toen uit voor Rabobank. In 2014 won Weening, toen rijdend voor Orica-GreenEDGE, wederom een etappe. Dit jaar gaat Weening mee om kopman Vincenzo Nibali te ondersteunen. "Pieter gaat naar de Giro en zal voornamelijk een Italiaans programma afwerken", legt ploegleider De Jongh uit. "Nu alle ploegen zo'n volle agenda hebben, is het fijn dat we hem erbij hebben."

"Half juli vertrekken we op hoogtestage", doet De Jongh de plannen van de ploeg uit de doeken. "De renners die de Giro doen, doen dat in Italië. Wij gaan met de renners die voor de Tour in aanmerking komen naar Frankrijk." Overigens is De Jongh tevreden over het niveau dat zijn kopmannen laten zien. "Richie Porte had het in het begin van de lockdown erg lastig, maar is de laatste weken erg goed bezig. Van Bauke (Mollema, red.) weten we dat hij super professioneel is. Hij staat er goed voor."

  • Trek-Segafredo
  • Pieter Weening

Laatste nieuws