Brajkovic spuwt kritiek op Sloveens kampioenschap: 'Geen veiligheidsmaatregelen'

Coronacrisis of niet, in Slovenië werd afgelopen week alweer gekoerst. Primoz Roglic werd kampioen op de weg, terwijl Tadej Pocagar tijdritkampioen werd. Janez Brajkovic wist geen medaille te veroveren, maar maakte zich na afloop vooral druk om iets ander: het gebrek aan veiligheidsmaatregelen.
Brajkovic spuwt kritiek op Sloveens kampioenschap: 'Geen veiligheidsmaatregelen'

Brajkovic, 36 inmiddels, pikte in zowel de wegrit als tijdrit net geen medaille mee. In beide wedstrijden werd hij vierde. De Sloveen die ooit negende werd in de Tour de France keerde vorig jaar terug van een dopingschorsing en komt uit voor Adria Mobil. Hij mistte op slechts 6 seconden het podium en uitte na afloop zijn boosheid. Dat ging niet over het feit dat hij het podium miste, maar volgens Brajkovic waren er geen enkele voorzorgsmaatregelen gericht op het coronavirus.

"Het is leuk om weer een wielerevenement in Slovenië te hebben", twittert hij. "Maar het zou ook handig zijn om maar enkele voorzorgsmaatregelen te hebben... Die waren er niet."

De UCI heeft onlangs de maatregelen die organisatoren voor, tijdens en na een wedstrijd moeten nemen opgesteld. Een overzicht daarvan vindt u hier.

Dit tweette Brajkovic

Brajkovic trekt zich niets aan van de kritiek

Laatste nieuws