Vriendin Mathieu van der Poel: 'Hij danst en zingt mee met Justin Bieber'

In het kader van nieuws waar je vrij weinig aan hebt: Mathieu van der Poel is liefhebber van de muziek van Justin Bieber. Dat vertelde zijn vriendin Roxanne op het Belgische radiostation MNM. Ze noemt Van der Poel verder een Duracell-konijn, dat altijd staat te stuiteren.

Vriendin Mathieu van der Poel: 'Hij danst en zingt mee met Justin Bieber'
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel is al enige tijd samen met zijn vriendin Roxanne Bertels. Zij vertelde op de radio hoe het is om samen te zijn met de wereldkampioen veldrijden. "Mijn leven surft een beetje mee op dat van hem en dat is niet altijd makkelijk", legt ze uit. Dit jaar wordt dan ook een druk najaar en Roxanne wil de belangrijke wedstrijden van haar vriend wel bezoeken vertelt ze. "Ik kan niet beloven dat ik overal zal zijn, maar toch bij de grote en belangrijke wedstrijden. De wedstrijden op de weg zijn het leukst want als hij met de mountainbike rijdt, vind ik het vaak akelig. En de cross is vooral heel gezellig. Dan ga ik wel af en toe eens kijken in de feesttent, maar vanop een afstand. En in de hamburgertent houd ik mij in."

Samenleven met een topsporter betekent gezond en niet teveel eten, maar af en toe 'zondigen' moet best kunnen. Ook voor Van der Poel, van wie het bekend is dat hij op de avond na een wedstrijd graag friet eet. Hij drinkt ook wel een wijntje. "Dat durft hij wel", vertelt Bertels. "De boog kan niet altijd gespannen staan." Soms is hij voor wedstrijden gespannen, dat merkt ze direct. "Ik zie het al aan zijn humeur, hij zegt dan niet zoveel."

Justin Bieber

Van der Poel blijkt fan te zijn van Justin Bieber en mee te zingen en te dansen op zijn muziek. "Echt waar", vertelt zijn vriendin. "Dat staat de hele dag op en dan doet hij mee voor de spiegel. Zingen en de dansjes." Helaas deelt hij dat niet met zijn volgers. "Ik zal het eens stiekem filmen en doorsturen", verzekert Bertels.