Sunweb over programma Matthews: 'Deze wedstrijden kan hij winnen'

Michael Matthews rijdt geen Tour en ardennenklassiekers omdat men bij Sunweb gelooft dat de kans dat de Australiër wedstrijden wint groter is in de Giro en bijvoorbeeld Milaan-Sanremo. Dat vertelt ploegleider Matt Winston in een gesprek met Cyclingnews.
Sunweb over programma Matthews: 'Deze wedstrijden kan hij winnen'

Volgens Winston is zichtbaarheid het belangrijkste doel van het team voor de rest van 2020 en is dat één van de redenen waarom Matthews zijn programma is veranderd. In eerste instantie zou de Australiër de Tour en de Ardennenklassiekers rijden, maar dankzij de coronacrisis is zijn programma omgegooid. Dit tot teleurstelling van de renner zelf.

"We maken in het begin van het jaar een programma in grote lijnen", legt Winston uit. "Zodat renners ongeveer weten hoe hun jaar eruit gaat zien. Maar wanneer je kijkt naar het coronavirus en de lange pauze die nadien volgde, dan is één ding belangrijk en dat is zichtbaarheid in het volgende deel van het seizoen."

"We kijken dus naar kansen, waar we koersen kunnen winnen en met wie", vervolgt hij. "Ik denk dat Michael zijn programma goed is en wanneer hij een wedstrijd wint die hij aanvankelijk niet leuk vindt, kan hij het seizoen wel op een goede manier afsluiten. Milaan-Sanremo, de Ronde van Lombardije en de GP Plouay zijn allemaal wedstrijden waarvan je denkt: 'Michael Matthews kan die winnen'. Wanneer je kijkt naar de zwaardere sprintersritten in de Giro en Tirreno, denk je hetzelfde."

Volgens Winston is het belangrijk om het team in evenwicht te houden, zeker gezien het beknopte wedstrijdprogramma voor de rest van het jaar. Volgens hem gaat het erom dat er naar het grote plaatje gekeken moet worden. "Waar kunnen we wedstrijden winnen? En waar kunnen we goed zichtbaar zijn? We willen onze renners maximale kansen geven om hun talent te tonen en als je kijkt naar het programma van Michael, denk dat hij echt wedstrijden kan winnen."

  • Team DSM
  • Michael Matthews

Laatste nieuws