Oomen over Van der Poel: 'Hij is twee koppen groter dan ik'

Sam Oomen was gisteren te gast bij Bureau Sport en praatte daarin onder meer over Mathieu van der Poel, met wie hij vroeger veel koersen gereden. Volgens Oomen was Van der Poel vroeger veel meer het klimmerstype en komt hij fysiek nu beter tot zijn recht in Parijs-Roubaix'
Oomen over Van der Poel: 'Hij is twee koppen groter dan ik'

Frank Evenblij noemde de naam Mathieu van der Poel en vroeg zich af hoeveel klassiekers Van der Poel dit najaar gaat winnen. "Ik vind het altijd leuk om naar Mathieu te kijken, ik ben benieuwd joh", reageerde Oomen.

In de juniorentijd hebben Oomen en Van der Poel veel samen gekoerst. "We reden samen Nations Cup wedstrijden bij de junioren en bij de beloften heb ik ook nog samen met hem gereden. Ik ben best veel met hem op pad geweest en toen was hij ook al zo goed."

"Of hij de Ronde van Lombardije kan willen? Waar hij echt in veranderd is... Hij zo 'uit de grond gesprongen' qua figuur. Als junior was hij altijd lichter dan ik en nu is 'ie twee koppen groter en twee keer zo breed. Dat komt natuurlijk niet ten goede in een koers als Lombardije, maar in Roubaix kom je wel over die kasseien heen."

  • Sam Oomen
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws