Remco Evenepoel verkent Giro-etappes: 'Lastig parkoers'

Remco Evenepoel heeft enkele ritten uit de Giro verkend. De twintigjarige Belg wordt, ondanks zijn leeftijd en het feit dat hij zijn debuut maakt in een grote ronde, voorzichtig als één van de kanshebbers gezien. Evenepoel is momenteel op trainingskamp in het Italiaanse Val di Fasso en verkende onder meer de veertiende etappe, een tijdrit.

Remco Evenepoel verkent Giro-etappes: 'Lastig parkoers'
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Deceuninck - Quick Step heeft haar kampen opgeslagen in Val di Fasso, een Italiaans skiresort. Daar is de ploeg 18 dagen lang op hoogtestage om zich voor te bereiden op het seizoen. Afgelopen vrijdag en zaterdag verkende Evenepoel het parkoers van de veertiende etappe, een tijdrit van Conegliano naar Valdobbiadene en de vijftiende etappe, een bergrit met finish in Piancavallo. Die klim naar Piancavallo is 14,5 kilometer lang, met een gemiddelde stijging van 7,8%.

"Het isgoed om deze belangrijke etappes te verkennen, zowel voor mij als de ploeg", vertelt Evenepoel op de website van zijn team. "Het parkoers is lastig, maar nu kennen we het beter en deze informatie komt zeker van pas in oktober. Zelfs met het slechte weer waren de wegen erg goed. Ook m'n tijdritfiets voelde fantastisch aan."

Evenepoel vertelt dat dat laatste belangrijk voor hem is, omdat hij dit jaar nog maar twee keer een tijdrit in wedstrijdverband reed. In zowel de Vuelta a San Juan als de Vota ao Algarve won de Europees kampioen de tijdrit. Het was beide keren de opmaat voor eindwinst. Op papier is Evenepoel dus ook één van de favorieten voor die tijdrit in de Giro, eentje van 33,7 kilometer lang.

“Vrijdag verkenden we de Piancavallo etappe, een dag later gevolgd door de tijdrit tussen Conegliano en Valdobbiadene", vertelt Evenepoel zijn trainer Koen Pelrgim. "Deze rit was bijna identiek aan die van 2015, al is het deze keer korter. Over drie maanden wordt deze rit erg belangrijk. We hebben veel wegen en lastige afdalingen verkend. Het was een goede test voor Remco. Hij heeft het parkoers gezien en de lastige punten ontdekt."

Nieuws
  • Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images