Sunweb stuurt renner weg van trainingskamp

Team Sunweb heeft één van haar renners weggestuurd van het trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai. Het gaat om Michael Storer. De 23-jarige Australiër hield zich niet aan de coronamaatregelen van de ploeg en moest daarom naar huis. Volgens de ploegleiding brengt hij de gezondheid van zijn teamgenoten in gevaar.

Sunweb stuurt renner weg van trainingskamp
  • Team DSM Team DSM
  • Michael Storer Michael Storer

Om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen heeft Sunweb de ploeg opgedeeld in drie bubbels, met bijvoorbeeld eigen coaches en soigneurs. Renners mogen geen fysiek contact hebben met de buitenwereld. Volgens de ploeg heeft Storer vorige week toch het hotel verlaten om een boodschap te doen. Daarom werd hij naar huis gestuurd.

Tegen WielerFlits verklaart de ploeg dat het geen strafmaatregel is, maar dat het puur om de veiligheid te doen is. "Het is puur uit voorzorg en Michael zelf heeft er alle begrip voor. Topsport in coronatijd is een nieuwe situatie voor iedereen. Er wordt veel van mensen gevraagd en uiteraard hebben we ook alle begrip dat renners en personeel hieraan moeten wennen", klinkt het bij de ploeg.

Sunweb past heel strikte veiligheidsmaatregelen toe, zo meldt de ploeg: "Interactie met de buitenwereld willen we zoveel mogelijk beperken om het risico op infectie van de verschillende bubbels te minimaliseren. Niet alleen om zelf niet geïnfecteerd te raken maar ook de risico’s om het virus in het peloton te brengen te minimaliseren, wanneer we op 1 augustus terugkeren in competitie"

Nieuws
  • Cor Vos