Lefevere over val Jakobsen: 'Dit is een moordaanslag, niet meer en niet minder'

Deceuninck-Quickstep ploegbaas Patrick Lefevere reageerde gisteren vlak na de val van Fabio Jakobsen furieus op Twitter. Een nacht slapen heeft zijn woede niet doen bekoelen. Op de Belgische Radio 2 trok hij vanochtend flink van leer.
Lefevere over val Jakobsen: 'Dit is een moordaanslag, niet meer en niet minder'

Fabio Jakobsen kwam gisteren verschrikkelijk ten val, nadat Dylan Groenewegen in de eindsprint in de eerste etappe van de Ronde van Polen de deur dichtgooide. De Nederlands kampioen vloog de dranghekken in en raakte zwaargewond. Inmiddels is hij geopereerd, zijn situatie is ernstig maar stabiel.

Lefevere reageerde direct via Twitter. Volgens de manager van Deceuninck-Quickstep, de ploeg van Jakobsen, moet Groenewegen de gevangenis in en stapt hij naar de rechtbank. Na een nacht slapen is de woede van Lefevere nog steeds niet bekoeld, zo blijkt uit zijn woorden op het Belgische Radio 2.

"Ik verwijt hem een moordaanslag", zegt Lefevere over Groenewegen. "Niet meer en niet minder. Als je maar met twee renners ben en je voelt duidelijk dat de andere je voorbijsprint en je rijdt hem 'met zijn klikken en klakken' in de dranghekken, dan is dat gewoon een aanslag. Zo simpel is het."

Lefevere vertelt dat hij een klacht gaat indienen bij de UCI en de politie. "Wat als het niet bewust was?", vraagt hij zich af. "Dan moet je mij een keer uitleggen wat dan wél bewust is. We gaan stappen ondernemen om bij de UCI en de politie een klacht in te dienen voor opzettelijke slagen en verwondingen. Fabio Jakobsen heeft alle botten in zijn gezicht gebroken. Het is heel erg. We blijven bidden dat hij het overleeft."

  • Deceuninck-Quick Step
  • Fabio Jakobsen
  • Dylan Groenewegen

Laatste nieuws