Update: Ziekenhuis houdt Jakobsen in ieder geval tot morgen in kunstmatige coma

De toestand van Fabio Jakobsen is nog altijd ernstig, maar wel stabiel na de huiveringwekkende valpartij in de Ronde van Polen gisteren. Afgelopen nacht is de Nederlands kampioen vijf uur lang geopereerd, dat meldt het Poolse ziekenhuis. Jakobsen zijn ploeg, Deceuninck-Quickstep kwam vanochtend ook met een statement over zijn gezondheid.
Update: Ziekenhuis houdt Jakobsen in ieder geval tot morgen in kunstmatige coma

"Fabio Jakobsen zijn situatie is ernstig, maar op het moment is hij stabiel", zegt zijn ploeg in een statement. "Diagnostische tests lieten geen hersenletsel of schade aan het ruggenmerg zien, maar gezien de ernst van zijn verwondingen wordt hij nog steeds in een coma gehouden. De komende dagen wordt zijn situatie nauwlettend in de gaten gehouden in het ziekenhuis."

Het ziekenhuis in het Pools Sosnowiec heeft vanochtend laten weten dat Jakobsen vannacht met succes een vijf uur durende operatie heeft ondergaan. Later vandaag wordt geprobeerd om Jakobsen uit zijn kunstmatige coma te laten ontwaken. De koersdirecteur van de Ronde van Polen, Czeslaw Lang, vertelt het volgende: "Ik heb gesproken met de ziekenhuisdirecteur en ben een beetje gerustgesteld. Ik vreesde het ergste toen ik de val zag, maar nu weten we dat de toestand van Fabio Jakobsen ernstig, maar stabiel is."

Daarnaast had Lang ook nieuws over de official die ook slachtoffer was van de val. Volgens Lang heeft de man verwondingen aan zijn hoofd, maar is hij bij bewustzijn en is zijn toestand stabiel. "Ik wil de doktoren en het personeel van het ziekenhuis hartgrondig bedanken en ik wens alle renners die betrokken zijn bij de val een spoedig herstel", besluit Lang.

Update donderdag 15:30: Jakobsen zeker nog tot morgen in kunstmatige coma

De artsen van het ziekenhuis in Sosnowiec, waar Jakobsen behandeld wordt, hebben besloten om zeker tot morgen te wachten om de renner uit zijn kunstmatige coma te halen. "We willen niks overhaasten", klinkt het. "Vermoedelijk ondernemen we morgen een poging om Jakobsen uit zijn kunstmatige coma te halen."

Pas dan kunnen de artsen ook meer over zijn situatie zeggen. Behandelend arts Pawel Gruenpeter geeft meer uitleg. "Ik hoop dat er geen schade is aan zijn zenuwstelsel", tekent Sporza op. "We mogen niet vergeten dat de patiënt gisteren ongeveer een uur lang gereanimeerd werd."

  • Deceuninck-Quick Step
  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws