Fabio Jakobsen: 'Stiekem kijk ik al een beetje naar volgend jaar, ik denk dat alles is op te lossen'

Fabio Jakobsen kwam er ook in de eerste sprintkans in de Renewi Tour niet aan te pas, maar hij blijft vertrouwen houden. 

Jakobsen

Zodoende zet zijn matige seizoen zich voort. In zowel de Giro d'Italia als de Tour de France kwam hij sporadisch toe aan sprinten. Vaak zat de Nederlander, die afgelopen winter overstapte naar Team dsm-firmenich PostNL, nog voor de sprint begon al op zijn limiet.

In gesprek met WielerFlits gaat hij dieper in op zijn seizoen. "Ik word dit weekend 28 en natuurlijk ben je dan nog lang niet uitgeleerd. En het is ook relatief natuurlijk. Als je vijfde en zevende kunt worden, is een eerste plaats niet heel ver weg."

"Uiteindelijk is sprinten het enige wat ik echt kan bij de profs, in de rest zal ik altijd een van de slechtsten zijn. Maar we willen weer winnen met dat sprinten. Dan moeten we aan alles werken."

Jakobsen heeft geen eenduidige reden voor zijn mindere presteren. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat hij een paar procenten miste. En dat wordt afgestraft op WorldTour-niveau. Desondanks blijft hij positief. "Ik denk dat het allemaal op te lossen is. Alleen, je moet er eerst achter komen wat het dan is."

"Ik weet het zelf wel ongeveer, maar uiteraard ook nog niet helemaal. Dan wordt het samenwerken met de mensen die er verstand van hebben. Met mijn eigen gevoel en inzicht ook. En dan moet het wel goed komen richting volgend jaar."

Renewi Tour

In de eerste etappe van de Renewi Tour kwam Jakobsen er ook niet aan te pas, maar komende twee dagen hoopt hij mee te kunnen strijden om de knikkers. "Ik heb even wat rust genomen na de Tour, daarna weer begonnen met trainen. Ik heb hier naartoe gewerkt en ook nadien staan er nog een aantal wedstrijden op het programma. Ik wil graag een goed einde seizoen draaien."

"En dan stiekem al een beetje naar volgend jaar kijken. Mijn grootste doelen zijn achter de rug. Maar ik voel me op zich wel oké. Ik had een goed gevoel weer voor de eerste keer in koers in de warmte. Maar nu komen er twee kansen. Koersen is wat ik het liefste doe, dus ik ga er wel voor."

Nieuws
  • Cor Vos