🎥 Wat een power! Nys knalt op fenomenale wijze naar derde ritwinst in Ronde van Polen

Ook in de zesde etappe van de Ronde van Polen was Thibau Nys met overmacht de sterkste in de oplopende eindsprint. 

3 keer Nys in Ronde van Polen

Hij won de openingsrit, hij won etappe drie en ook vandaag stond er geen maat op Thibau Nys in de sprint bergop. De jonge Belg zette met zijn derde ritwinst een dikke streep onder zijn fenomenale optreden in de Ronde van Polen.

Concurrentie kansloos

Op dag zes in Polen stond de koninginnenrit op het programma. Een kolfje naar de hand van klassementsleider Jonas Vingegaard, zou je zeggen. Niets bleek minder waar, want op de lastige voorlaatste beklimming werd niet hard genoeg gereden om Thibau Nys te doen lossen.

Het supertalent van Lidl-Trek kwam boven met de favorietengroep en ook op de korte (maar lastige) slotbeklimming kon hij mee. In de sprint bergop toonde de 21-jarige Belg nogmaals zijn enorme klasse. Nys sprintte over Diego Ulissi heen - die ook lekker bezig is - en knalde weg van de rest. Hij liet de concurrentie kansloos met opnieuw een weergaloze versnelling.

De genoemde Ulissi werd tweede in de daguitslag, terwijl Oscar Onley derde werd. Klassementsleider Jonas Vingegaard werd vierde, vlak voor Wilco Kelderman. Tijdsverschillen ontstonden er niet, al leek Nys toch echt meer dan een seconde voor Ulissi de streep te passeren.

Na de koninginnenrit staat Vingegaard dus nog altijd in het geel. Dat terwijl morgen alweer de laatste etappe van de Ronde van Polen op het menu staat. Dat is er eentje voor de pure sprinters. Geen kansen meer voor Nys dus, evenals dat de concurrentie van Vingegaard lijkt uitgespeeld. Conclusie: de Belg steelt de show, de Deen gaat er met de hoofdprijs vandoor.

Nieuws
  • Cor Vos