🎥 Thibau Nys opnieuw de beste op lastige aankomst in Ronde van Polen, Kelderman derde

Ook etappe drie in de Ronde van Polen viel ten prooi aan de pas 21-jarige Thibau Nys uit België. 

Nys wint opnieuw in Polen

Een nieuwe sprint bergop in de Ronde van Polen, dus een nieuwe ritzege voor Thibau Nys. Daar waar de jonge Belg van Lidl-Trek in etappe één al naar de zege snelde, was hij ook op dag drie de beste.

Meeste hoogtemeters

De derde etappe in de Ronde van Polen was opnieuw een lastige. Het 156,5 kilometer lange traject tussen Wałbrzych en Duszniki-Zdrój kende 3.159 hoogtemeters. Het hoogste aantal in deze zevendaagse. Een lastige etappe dus, waar dan ook veel werd aangevallen door de betere klimmers.

Op de voorlaatste klim trokken Jonas Vingegaard en Oscar Onley flink door. Dit haalde echter niks uit, dus was het wachten tot de slotkilometers vooraleer er verschillen werden gemaakt.

De etappe eindigde namelijk een sprint omhoog tegen een heuveltje van ruim twee kilometer. De laatste kilometer was het lastigst, al vlakte het in de laatste tweehonderd meter wel af.

Opnieuw Nys

Aangevallen werd er niet op het klimmetje, dus was het wachten op de sprint. De eerste die aanging was Diego Ullisi, die zijn hele carrière lang al goed was op aankomsten als deze. Wilco Kelderman, die heel sterk oogt deze week, sprong met de Italiaan mee, evenals Thibau Nys.

Kans maken op de ritzege deed Kerlderman echter niet niet. Net als in rit een moest hij zijn meerdere erkennen in de jonge Nys. De Belg knalde ook over Ulissi heen en pakte zo zijn tweede ritzege in de Ronde van Polen. De Italiaan werd tweede, de Nederlander derde.

Uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Vingegaard

Jonas Vingegaard kwam wat explosiviteit tekort om mee te strijden om de ritzege. De Deen zat wel gewoon in de voorste groep en eindigde als negende. Vingegaard staat dus nog steeds aan de leiding en verdedigt nu een voorsprong van negentien seconden op Ulissi, die dankzij bonificatieseconden nu tweede staat.

Morgen gaat de Ronde van Polen verder met een vlakke etappe. Dan zijn de sprinters aan zet en kijken we uit naar een duel tussen onder meer Tim Merlier en Olav Kooij. De Poolse rittenkoers duurt tot en met zondag.

Nieuws
  • Cor Vos