Jumbo-Visma imponeert wederom in de Tour de l'Ain; Roglic wint andermaal

En dat is 2-0 in de de strijd Jumbo-Visma vs. INEOS..
primoz roglic

Ook de eerste échte bergop battle tussen Jumbo-Visma en Team INEOS is belist in het voordeel van de Nederlandse formatie. In de derde en laatste etappe van de Tour de l'Ain, met aankomst op de Grand Colombier, was Primoz Roglic net als gisteren de sterkste. Hij versloeg Egan Bernal in een sprintje (en pakte daarbij zelfs nog enkele seconden).

De hegemonie van Jumbo-Visma was wederom groot. Eerst bepaalde Chris Froome het tempo van het uitgedunde peloton, maar met nog negen kilometer te klimmen was de pijp bij hem leeg. Toen Tom Dumoulin het commando overnam dunde het groepje verder uit naar negen man. Vier (Roglic, Dumoulin, Kruijswijk en Bennett) van die negen droegen het geelzwarte shirt van Jumbo-Visma.

Na een aanval van Richie Porte moest Dumoulin de rol lossen. Op een kilometer van de meet zette Egan Bernal aan. Primoz Roglic volgde makkelijk en ging er in de laatste 200 meter op en over. De Sloveen is tevens de eindwinnaar van de Tour de l'Ain. Vanaf woensdag gaat het gevecht tussen Jumbo-Visma en Team INEOS verder in de Dauphiné.

Uitslag derde etappe Tour de l'Ain

Algemeen klassement

  • INEOS Grenadiers
  • Team Jumbo-Visma
  • Chris Froome
  • Tom Dumoulin
  • Primož Roglič

Laatste nieuws