Reacties uit wielerwereld na valpartijen: UCI, het is nu écht tijd voor actie!

De eerdere crash van Fabio Jakobsen en nu weer de valpartij van Remco Evenepoel in Lombardije en de meerdere valpartijen in de Dauphiné lijken de druppel te zijn. Er moet iets gebeuren, laten veel wielrenners, ploegleiders en journalisten weten.
steven kruijswijk

Na de coronabreak is het peloton opgeschrikt door valpartijen die veroorzaakt werden door onnodig gevaarlijke situaties. Gisteren liep een woedende Tom Dumoulin na de koers leeg over de afdaling waar ze in de Dauphiné naar beneden werden gestuurd (met de opgave van ondere andere Steven Kruijswijk als gevolg). Maar meer renners en andere wielervolgers lieten van zich horen. Een overzicht.

Daniel Martin is kort maar krachtig over de afdaling van de Muro di Sormano

Thijs Zonneveld is ook stellig, in meerdere tweets

Ook oud-coureur Edo Maas, die invalide werd na een val (net als bij Schachmann door een auto op het parcours) in de beloftenversie van de Ronde van Lombardije, is het zat en wil actie van de UCI

André Greipel kijkt in twee tweets naar de rol van de organisatie, maar ook naar de ploegleiders en de renners zelf

Stef Clement roept op tot actie vanuit het peloton

Sporza-journalist Renaat Schotte wijst op deze rare sitautie en vraagt zich af of daar ooit een einde aan gaat komen

Wetenschapper Daan Van Reeth wijst op een paper van hem en een collega van enkele jaren terug. Met de constatering dat er niet veel is gebeurd..

NOS-journalist Steven Dalebout wordt er een beetje cynisch van

Maar wielerjournalist Raymond Kerckhofs wijst erop dat er wel degelijk íets gebeurt. Hopelijk pakt de UCI door (maar dat is een beetje hopen tegen beter weten is..)

Laatste nieuws