Tour de France staat voor stormachtig openingsweekend: 'Kans op regen en onweersbuien'

De kans bestaat dat de Tour de France dit jaar stormachtig begint, letterlijk. Weeronline voorspelt voor het weekend van het Grand Départ rondom Nice dat er zaterdag in de loop van de dag stapelwolken ontstaan. Deze kunnen uitgroeien tot stevige regen- en onweersbuien. Ook op zondag is het mogelijk dat het gaat regenen, maar wel minder heftig.
Tour de France staat voor stormachtig openingsweekend: 'Kans op regen en -onweersbuien'

Tijdens de buien kunnen zware windstoten, hagel en plensregens voorkomen, meldt Weeronline. Precies op het moment dat de etappe wordt verreden, tussen 14:00 en 18:00 is de kans op deze buien het grootst. In de avond trekken de buien weer weg.

Ook voor zondag worden buien voorspeld rondom Nice, maar deze buien lijken wel minder hevig en talrijk te zijn dan op zaterdag. Toch moet het peloton er rekening mee houden dat ze een flinke bui over zich heen kunnen krijgen. Het is overigens met zo'n 27 graden niet koud in Nice. Op de toppen van de bergen is het frisser, zo rond de 20 graden.

Beter weer in de Alpen

Op maandag trekt de Tour noordwaarts richting de Alpen. Het weer lijkt daar beter te zijn, zonnig en zo'n 25 graden. Ook op dinsdag, in de rit naar Orcières-Merlette, blijft het waarschijnlijk droog, hoewel een lokale bui niet valt uit te sluiten. Daarna lijkt het weer er beter uit te zien, met temperaturen van zo'n 25-27 graden in het Centraal Massief. In de Pyreneeën verwacht men dan weer tropische temperaturen.

Laatste nieuws