Van der Poel derde in Druivenkoers, Sénéchal wint

Florian Sénéchal heeft de Druivenkoers op zijn naam geschreven. De Fransman van Deceuninck-Quickstep reed in de slotfase weg bij zijn vluchtmakker Dries De Bondt. Mathieu van der Poel was de snelste in de pelotonssprint en mocht daarom mee op het podium.
Van der Poel derde in Druivenkoers, Sénéchal wint

De Druivenkoers mondde uit op een tweestrijd tussen Deceuninck-Quickstep en Alpecin-Fenix. Beide ploegen stuurden met Florian Sénéchal en Dries De Bondt een mannetje naar het front. De Bondt moest voor Van der Poel een springplank zijn en de Nederlands kampioen probeerde dat in de voorlaatste ronde ook, maar hij kon de oversteek niet maken. Van der Poel kreeg wel Ballerini mee, maar de Italiaan draaide niet mee.

Het gevolg was dat De Bondt en Sénéchal gingen strijden om de zege. Op de Schavei, de laatste helling van de dag gooide Sénéchal zijn medevluchter overboord, nadat De Bondt al eerst probeerde weg te rijden bij de Fransman. Sénéchal kwam logischerwijs solo over de finish, De Bondt wist het peloton nog achter zich te houden en Mathieu van der Poel wist uiteindelijk de pelotonssprint te winnen.

  • Florian Sénéchal
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws