Tour de France | Peloton glibbert naar Nice: Kristoff met oerkreet naar zege, Cees Bol derde

De openingsetappe van de Tour leek soms meer op een aflevering van Blij Dat Ik Glij... Een Noor was in het slechte weer de strerkste.
alexander kristoff

Ook een Tour de Frtance in coronatijden houdt gewoon de tradities in stand en dus ontstond er vrij snel na de start een 'vlucht van de dag'. Michael Schär, Cyril Gautier en Fabien Grellier waren de mannen met dienst. Daarachter een vanwege de regen wat nerveus koersend peloton, en die nervositeit in combinatie met de natte wegen zorgden ook voor de nodige valpartijen. Onder andere Sam Bennett, Miguel Angel Lopez en Pavel Siviakov waren daarbij betrokken, maar konden hun weg vervolgen.

Vanaf een kilometer of 55 voor de meet besloot het peloton op aandringen van Tony Martin het wat rustiger aan te doen - met uitzondering van een korte aanzet van Astana, meteen resulterend in een glijpartij van Miguel Angel Lopez die op een groene zeepbaan leek te rijden. Slachtoffers van valpartijen konden terugkeren in het peloton zodat de finale met een bijna compleet peloton kon beginnen.

In die finale probeerde Benoit Cosnefroy het nog even tegen beter weten in, maar het was toch vooral wachten op de sprint. De tijd van de klassementsrenners werd vanwege het slechte weer op 3 kilometer van de streep opgenomen, maar juist op dat punt vond er een massale valpartij plaats met Thibaut Pinot als grootste naam.

De sprint verliep net als de etappe enigszins chaotisch. Geen geoliede treintjes. Even leek het erop dat Cees Bol er met de zege vandoor ging toen hij sterk kwam opzetten. Maar dat was buiten Scandinavië gerekend: Alexander Kristof passeerde Bol en ook wereldkampioen Mads Pedersen kwam vanuit de achtergrond nog langszij.

Miguel Angel Lopez in zijn versie van Blij Dat Ik Glij (lang leve de helmplicht..)

Tony Martin maant het peloton tot kalmte

De oerkreet van Kristoff (geluid aan dus..)

Top 10 eerste etappe

  • Alexander Kristoff

Laatste nieuws