Transfer: Michael Matthews keert terug op het oude nest

Michael Matthews keert terug naar Mitchelton-Scott, de ploeg waar hij in het verleden al 4 seizoenen voor reed. De Australiër tekent een contract voor 2 jaar.
Transfer: Michael Matthews keert terug op het oude nest

Het zat er al een beetje aan te komen dat Matthews Sunweb zou verlaten. De Australiër rijdt dit jaar geen Tour de France, maar moet het met deelname aan de Giro d'Italia doen. En dus keert de beloftenwereldkampioen van 2010 terug naar zijn oude ploeg. Matthews reed immers van 2013 tot en met 2016 voor de ploeg die toen nog als Orica-GreenEdge door het leven ging.

"Ik zag een moment waarop het gewoon goed voelde. Als sprinter en als renner voel je dat soort momenten en soms moet je gewoon met instinct gaan", zegt Matthews. "De kans om terug te komen was er en je moet kansen pakken als ze er zijn. Op dit moment in mijn carrière voelde het gewoon goed. Het team heeft me weer met open armen ontvangen, wat heel bijzonder is."

Gerry Ryan, eigenaar van het team, deed ook een duit in het zakje: "Michael is een unieke renner en heeft ons een aantal van onze meest spectaculaire overwinningen op het grootste podium ter wereld bezorgd, waaronder de Tour de France. We kunnen niet gelukkiger zijn dan nu met zijn komst. Dit is waar hij thuishoort."

Dit bericht bekijken op Instagram

‼️ BLING IS BACK ‼️ More via 🔗 in bio.

Een bericht gedeeld door Mitchelton-SCOTT (@mitchelton_scott) op

  • Mitchelton-Scott
  • Team Sunweb
  • Michael Matthews

Laatste nieuws