De WK-soap blijft de gemoederen bezighouden: mogelijk programma en mogelijk parcours uitgelekt

Morgen maakt de UCI dan echt bekend waar het WK gehouden wordt, maar er lekt al het een en ander uit in diverse media.
alejandro valverde

De Italiaanse Gazetta dello Sport meldt dat het WK wielrennen in afgeslankte vorm zal plaatsvinden: op woensdag 24 september zal de tijdrit voor zowel mannen als vrouwen plaatsvinden (dit houdt dus in dat Tourdeelnemers eventueel mee zouden kunnen doen; iets waar in het eerdere programma geen sprake van was) en in het weekend vindt op zaterdag eerst de vrouwenkoers plaats en dan op zondag de mannenkoers. Of de jeugdcategoriën ook een WK krijgen is niet duidelijk, maar de kans daarop lijkt klein.

Het Franse L'Equipe legde dan weer de hand op een mogelijk parcours op en rond de Planche des Belles Filles, waar dit jaar ook de slottrijdrit van de Tour plaatsvindt. Het zou een kolfje naar de hand van de klimmers zijn, wat het oorspronkelijke parcours in Zwitserland overigens ook al was. De finish is bovenop de Planches de Belles Filles en daarvoor rijden de renners vier rondes op een circuit met een klim van 9,8 kilometer à 5,3 procent gemiddeld.

Dit parcours zou samen met het circuit van Imola nog in de race zijn om het WK te organiseren (pun intended). Maar qua gelijkenis met het oorspronkelijke WK in Zwitserland gooit het parcours in de Vogezen hogere ogen.

Het mogelijk parcours op en rond Planche des Belles Filles

En de data volgens de Gazetta

Laatste nieuws