Wout van Aert imponeert, maar blijft er zelf nuchter onder: 'Niet dieper gegaan dan normaal'

De klassiekerspecialist sleurde op kop alsof het niks was op een col van eerste categorie. Na afloop deed hij alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

wout van aert
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Er leek geen einde te komen aan de kopbeurt van Wout van Aert op weg naar ski-oord Orcières-Merlette. Nadat Pierre Rolland aanviel nam de Belg het commando over in de groep der favorieten en legde zo'n hoog tempo op dat iedereen blij was te kunnen volgen. "Het was niet afgesproken, maar aan de voet van de klim zag ik George (Bennett) en Sepp (Kuss) nergens. Toen leek het me logisch de kop maar te pakken. Ik heb een strak tempo aangehouden zodat er niemand kon aanvallen", vertelt Van Aert aan Sporza alsof het allemaal maar niks is.

Of is het dat ook voor Jumbo-Visma-renner, die in de vorm van z'n leven is. "Voor m'n gevoel ben ik niet dieper gegaan dan normaal. Als je weet dat je met Primoz iemand hebt die het af kan maken, kun je ook dieper gaan. Mooi dat Primoz de boni's er nog bij pakt. Het doel is geslaagd: we pakken een etappe mee en Tom en Primoz eindigen in de eerste groep", analyseert Van Aert, die morgen een licht hellende aankomst vindt die hem op het lijf is geschreven.