Cees Bol: 'Geklopt door de beste wielrenner ter wereld'

Na een derde plaats in de eerste etappe spurtte Cees Bol vandaag naar een tweede plek, achter de ongenaakbare Van Aert. Bol reageert.
cees bol

Uiteraard was Bol teleurgesteld voor de camera's van de NOS, maar hij was ook realistisch. "Ik baal, maar kan mezelf niks verwijten. Wout van Aert is op dit moment gewoon de beste wielrenner ter wereld. Het is een droom om zelf eens te winnen in de Tour en de sprint en uitslag van vandaag sterkt me wel in de gedachte dat ik het kan. De ploeg deed het super; het tempo lag zo hoog dat er niemand overheen kon komen. Als het deze keer Tour nog lukt, zal het weer met zo'n trein zijn."

De Zaandammer bood ook nog even z'n excuses aan voor iets wat direct na de finish gebeurde. "Die eerste minuten na de sprint was ik flink aan het balen en zat ik fysiek natuurlijk ook kapot. Toen probeerden er wat fotografen een mooie plaat te schieten van Wout van Aert, waardoor ik omver werd geduwd. Toen schoot ik uit m'n slof. Dat was niet zo netjes, sorry daarvoor. het was niet de bedoeling, maar ik hoop dat iedereen het kan begrijpen."

  • Cees Bol

Laatste nieuws