Adam Yates: 'Niemand wil het geel op deze manier pakken, maar mooi verhaal voor kleinkinderen als ik 80 ben'

Adam Yates mocht gisteren tot zijn grote verrassing de gele trui aantrekken. Dit vindt hij ervan.

adam yates
  • Afbeelding van Adam Yates Adam Yates

Hij had al gedoucht en was bijna op weg naar het hotel toen het nieuws kwam: je bent de nieuwe leider in het algemeen klassement; je moet naar het podium komen om het geel aan te trekken. "Er moesten nog wat andere jongens douchen, maar anders waren we waarschijnlijk al weggeweest, haha", zegt Yates.

Op een serieuzer toon. "Maar zo wil je het geel natuurlijk niet pakken. Dat wil niemand. Ik wist het pas zeker toen ik het zelf aan Julian (Alaphilippe vroeg). Ik had geen idee wat er allemaal gebeurde; ik stond opeens op het podium. Ik ga het geel wel dragen vandaag; waarschijnlijk zou ik een boete krijgen als ik dat niet deed..."

De gele trui verandert niets aan zijn plannen voor deze Tour: "Ik blijf gewoon op etappes jagen. Om te beginnen vandaag op weg naar Mont Aigoual. Er letten misschien wat meer mensen op me, maar voor de rest zal alles hetzelfde zijn. Ik had het geel liever met m'n benen gepakt, maar dit is ook wel een mooi verhaal voor m'n kleinkinderen als ik 80 ben", besloot de Brit met een knipoog.

Ondertussen zijn de wielerkenners druk met de vraag of Adam Yates de eerste van een identieke tweeling is die het geel draagt. Wie weet dit?