Matteo Trentin fietst de komende twee jaar bij UAE Team Emirates

De leegloop bij Team CCC gaat steeds verder door. Nadat al bekend werd dat Greg Van Avermaet naar AG2R verkast, vertrekt nu het volgende kopstuk: Matteo Trentin heeft een contract getekend bij UAE Team Emirates. De Italiaanse voormalig Europees kampioen tekent een contract voor twee jaar.

Matteo Trentin fietst de komende twee jaar bij UAE Team Emirates
  • Afbeelding van CCC Team CCC Team
  • Afbeelding van UAE Team Emirates UAE Team Emirates
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin

De toekomst van CCC is al lange tijd onzeker en hoe meer de tijd vorder, hoe minder goed het eruit gaat zien voor het team. Er is voor volgend jaar geen sponsor en steeds meer renners verlaten het team.

"Ik ben erg blij om bij UAE te komen", vertelt Trentin op de website van het team. "Het is een ambitieus team dat het erg goed doet en ik hoop daaraan bij te kunnen dragen met goede resultaten. Het is in deze tijd niet eenvoudig om een dergelijke ploeg te vinden en ik ben er trots op dat ze erop vertrouwen dat ik daar deel van uit mag maken. Een andere factor is dat ik al veel renners en stafleden ken. Vanuit dat oogpunt zal het een gemakkelijke integratie zijn."

'Unfinished business op WK'

"Ik heb nog wat 'unfinished business op het WK' en ik zou het nog eens beter willen doen dan vorig jaar", vertelt Trentin over z'n ambities. "Dan zijn er nog Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ik zou ook graag mikken op het groen in de Tour de France, maar uiteraard ook wil werken aan de doelstellingen van het team wanneer het gaat om klassementen rijden."

Teambasa Mauro Gianetti heeft het volgende te melden over de transfer: "Matteo is een goede versterking voor ons team, vooral met het oog op de klassiekers. Hij heeft bewezen dat hij een zeer veelzijdige renner is en een goede sprint heeft. We houden van zijn manier van koersen en zijn winnaarsmentaliteit. Ik ben er van overtuigd dat hij heel goed in ons team past."

Nieuws
  • Cor Vos