Officieel: Wilco Kelderman voor twee jaar naar BORA-hansgrohe

Het was al even onofficieel bekend, maar nu heeft BORA-hansgrohe het officieel bevestigd: Wilco Kelderman rijdt de komende twee jaar voor de Duitse ploeg. "Dit is precies de goede stap voor me", zegt Kelderman.

Officieel: Wilco Kelderman voor twee jaar naar BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

"Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging", vertelt Kelderman. "Na de eerste paar ontmoetingen met de coaches en het management werd me duidelijk dat dit precies de juiste stap voor mij is. Ik kreeg al snel het vertrouwen dat rijden voor BORA-hansgroge in deze fase van mijn carrière me nieuwe prikkels gaat geven. Het hele team - van rijders tot management - biedt de perfecte omgeving voor mij om m'n beste prestaties neer te zetten. Ik ben blij om het team te ondersteunen."

"Wilco is een renner met een enorm potentieel", vult teammanager Ralph Denk aan. "Onze taak is om dat potentieel er de komende jaren uit te laten komen. Hij heeft de ideale leeftijd en zal een echte aanwinst zijn."

Kelderman werd in 2012 prof bij Rabobank en na vijf seizoen voor die ploeg (en diens opvolgers) verkaste hij in 2017 naar Sunweb. Op zijn palmares staan een nationale tijdrittitel en een etappe en de eindwinst van de Ronde van Denemarken in 2013. In de Vuelta finishte Kelderman 3 keer bij de beste 10. In de Giro lukte hem dat één keer.

Nieuws
  • Cor Vos