Ackermann wint openingsrit Tirreno met onvoorstelbare sprint

Als een duveltje uit een doosje, zo wint Pascal Ackermann de openingsetappe van de Tirreno-Adriatico. De Duitser kwam in de laatste hectometers schijnbaar vanuit het niets opzetten en drukte zijn wiel net iets eerder over de meet dan Fernando Gaviria. De slotfase van de rit werd ontsierd door een val, waarbij onder meer Tim Merlier betrokken was.
Ackermann wint openingsrit Tirreno met onvoorstelbare sprint

De eerste rit van de Tirreno-Adriatico, met finish in Lido di Camaiore, was op voorhand aangeduid als een rit voor de sprinters. De lengte (slechts 133 kilometer) en het parkoers waren niet zwaar genoeg om de rappe mannen overboord te gooien.

Toch was er een groepje renners dat voor de aanval koos. Op de tweede klim van de dag gooiden Paul Martens van Jumbo-Visma en Simon Pellaud namens Androni de rest van hun vluchtmakkers overboord. Gezamenlijk gingen ze verder, maar een sprint konden ze nooit ontlopen. Op zo'n 18 kilometer voor het einde werden de twee ingehaald door het peloton, waarna de lange aanloop naar de massasprint kon beginnen.

Die aanloop werd op anderhalf kilometer van de meet ontsierd door een valpartij. Enkele renners raakten elkaar aan, waardoor onder meer Tim Merlier tegen de grond kwam. In de slotkilometer probeerde een renner van Total Direct Energie de sprint te ontlopen, maar ook hij maakte geen kans. In de sprint leek Fernando Gaviria de snelste te zijn, maar ineens kwam Pascal Ackermann opzetten. De Duitser van BORA-hansgrohe was veel en veel sneller dan de andere sprinters en zoefde tussen het pak en de hekken door naar de ritzege. Logischerwijs is Ackermann ook de eerste leider van de Tirreno.

  • BORA-hansgrohe
  • Pascal Ackermann

Laatste nieuws