Relletje rond Fabio Aru: 'Fabio selecteren was een vergissing'

De Tour van dit jaar was niet de Tour van Fabio Aru. Was inderdaad, want ondanks dat het circus nog twee weken doorraast, is de Italiaan alweer voorbij. In de door zijn ploeggenoot Tadej Pogacar gewonnen etappe naar Laruns stapte Aru af. Het komt hem op grote kritiek van adviseur Giuseppe Saronni te staan.
Relletje rond Fabio Aru: 'Fabio selecteren was een vergissing'

Saronni, die onder meer de Ronde van Lombardije en tweemaal de Giro won en ook wereldkampioen was, is als adviseur verbonden aan UAE Emirates. Op de Italiaanse televisiezender RAI was hij niet mild voor zijn landgenoot Aru. "Ze hadden hem niet mee mogen nemen naar de Tour de France", vindt de 62-jarige Italiaan. "Fabio was niet in vorm en iemand moet zich verantwoorden voor de beslissing om hem mee te nemen." Saronni voegt daar nog aan toe dat Aru zijn ploegmaat Pogacar meedoet voor het geel, maar dat met een ploegmakker minder moet doen. "Hij gaat niet goed om met tegenslagen, hij heeft daar het karakter niet voor. Fabio heeft ons teleurgesteld, net op een moment waarop we hem zeer hard nodig hebben. Wie hem in de selectie heeft opgenomen, heeft zich vergist."

Aru reageerde zelf op de kritiek: "Ik dacht dat ik goed gewerkt had en ik was naar hier gekomen om Pogacar te helpen. Mijn testwaarden waren uitstekend, de beste waarden van de voorbije 3 jaar", verklaarde de Vuelta-winaar van 2015. "Ik er had vertrouwen in. Maar nu sta ik hier, zonder een verklaring te kunnen geven. Ik heb geen verklaring voor waarom ik zo moet afzien. Ik denk niet dat ik dit verdien. Ik heb me altijd als een prof gedragen. Ook mijn ploeg verdient dit niet en het doet me zeer dat ik hen nu niet kan helpen."

  • UAE Team Emirates
  • Fabio Aru

Laatste nieuws