Geraint Thomas: 'Ik wilde niet naar de Tour om te knechten'

Hij werd niet goed genoeg bevonden voor de Tour, op het laatste moment vervangen door Richard Carapaz en mikt nu op een goed klassement in de Giro. Voor Geraint Thomas was het even omschakelen. Toch is hij realistisch en geeft hij aan dat hij ook niet naar de Tour wilde afzakken om te knechten voor een ploegmaat.
Geraint Thomas: 'Ik wilde niet naar de Tour om te knechten'

"Het was teleurstellend om niet honderd procent te zijn voor de Tour", vertelt Thomas aan Cyclingnews. "De zes extra weken tot de start van de Giro helpen me zeker en ik ben ook echt gemotiveerd voor de Giro. De drie tijdritten liggen me wel, dus ik kijk er naar uit."

"In 2017 was de Giro een groot doel", blijkt hij terug. "Maar ik crashte en viel uit. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit eens terug zou komen en dit jaar is daar de perfecte gelegenheid voor. Het zat altijd al in m'n hoofd om terug te komen en een goed resultaat te behalen."

Thomas gaat ook dieper in op zijn niet-selectie voor de Tour de France. Volgens hem heeft dat met meerdere dingen te maken. "Het klinkt misschien slecht", begint hij. "Maar ik wilde niet naar de Tour wanneer ik niet 100% was en moest knechten. Ik ben op een leeftijd waarop ik alle kansen die ik krijg nog kan pakken. Ik denk dat de Giro dit jaar daarom beter is voor me."

"Ik denk dat ik nog steeds op een niveau ben waarop ik voor mezelf kan rijden, daarom wilde ik niet in een andere rol naar de Tour", legt hij uit. "Het voelt wel raar, omdat ik al sinds 2009 de Tour niet meer op tv heb gekeken. M'n ploeggenoten zien er goed uit, hopelijk maken ze het karwei af."

  • INEOS Grenadiers
  • Geraint Thomas

Laatste nieuws