Wout van Aert over Peter Sagan: 'Dit had niks met sprinten te maken!'

De anders zo bescheiden Belg schoot even uit z'n slof na de sprint van gisteren.
wout van aert

Hij was misschien wel op weg naar z'n derde etappezege. Tot Peter Sagan opeens z'n lijf tegen 'm aan kwakte. Weg momentum, weg etappezege - al ging Van Aert sowieso wel van te ver aan wellicht. "Het was inderdaad van te ver om van een perfecte sprint te spreken, maar het was m'n enige kans: anders raakte ik ingesloten. Maar ik was er tochnog steeds dichtbij. Toen Sagan me een beuk gaf, schrok ik daar zo van dat het in één keer helemaal klaar was. Wat Sagan deed, had niks met sprinten te maken", zei de Belg tegen Sporza.

Een vloekende Van Aert, we zien het niet vaak, maar nu foeterde hij de Slowaak wel uit. "Sprinten is al gevaarlijk genoeg. Als er dan in volle inspanning ineens iets onverwachts gebeurt, is het vrij logisch dat je even kwaad wordt en de controle verliest. Ik vond het vooral heel gek dat ik meteen de volle laag terugkreeg van Sagan. Ik vind de declassering volkomen terecht."

Peter Sagan verklaarde later dat hij moest uitwijken voor een selfiestick van een toeschouwer en daardoor een kwak gaf aan Van Aert.

  • Peter Sagan
  • Wout van Aert

Laatste nieuws