Bruyneel: 'Jumbo-Visma, laat Van Aert niet meer meesprinten'

Wout van Aert is misschien wel de revelatie van deze Tour de France. De Belg van Jumbo-Visma won al twee etappes en mengde zich gisteren ook in de sprint. Toch vindt Johan Bruyneel het genoeg geweest. Volgens de oud-ploegleider moet hij zich nu volledig focussen op het ondersteunen van Primoz Roglic.
Bruyneel: 'Jumbo-Visma, laat Van Aert niet meer meesprinten'

Het kan tot dusver niet op voor Jumbo-Visma. Primoz Roglic rijdt in het geel en won een etappe en daarnaast laat Wout van Aert zich gelden in de massasprints. Toch is Johan Bruyneel zijn opinie dat Van Aert dat in het vervolg van de Tour niet meer moet doen. Dat vertelt hij in de podcast The Move. "Vanaf nu moet Jumbo-Visma zeggen: 'Wout, we zijn supertevreden met je en we weten allemaal dat je de beste renner van de wereld bent, dat hoef je nu niet meer te tonen. We hebben je nu 100% en uitgerust nodig.' Eigenlijk moesten ze dat al eerder gezegd hebben."

"Als ik constructieve kritiek mag leveren, en ik hoop dat iemand van ze luistert, zeg ik: alsjeblief Jumbo-Visma, laat Wout van Aert niet meer meesprinten. Hij heeft het niet nodig. De Belgen zijn blij met zijn twee etappezeges en als Jumbo-Visma hem op volle kracht als helper wil, moeten ze het anders aanpakken."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws