Najaarsprogramma Mathieu van der Poel: geen Luik-Bastenaken-Luik, wel BinckBankTour

Mathieu van der Poel rijdt geen WK op de weg en past ook voor Luik-Bastenaken-Luik. Zijn ploeg Alpecin-Fenix wil hem zo goed mogelijk voorbereiden op de klassiekers. Dat vertelt ploegmanager Christoph Roodhooft aan het AD.
Najaarsprogramma Mathieu van der Poel: geen Luik-Bastenaken-Luik, wel BinckBankTour

"Wij hebben gekozen voor een voorbereiding richting de klassiekers met alles wat daarbij hoort," legt Roodhooft uit aan de krant. "Na de Tirreno neemt Mathieu een paar dagen verlof. Dan gaan we op trainingskamp voor een dag of tien en richting de BinckBank Tour."

De BinckBankTour start dit jaar op 29 september in Blankenberge, aan de Vlaamse kust. Voorts rijdt de Nederlands kampioen ook de Amstel Gold Race (waar hij zijn titel verdedigt), de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Roodhooft vertelt dat de keuze om het WK over te slaan een lastige was, maar dat ze Van der Poel zo sterk mogelijk willen laten zijn in de klassiekers. De Belg is ook van mening dat het parkoers van het WK te zwaar is voor zijn poulain. "Mocht het nu echt een parkoers zijn dat hem op voorhand honderdprocent ligt was het misschien anders. Nu moet je afwachten of de wedstrijd voor hem ideaal zal verlopen. Vandaar dat we kiezen voor deze weg en Mathieu was het er snel mee eens", vertelt hij.

Programma Mathieu van der Poel

29 september - 3 oktober: BinckBankTour

10 oktober: Amstel Gold Race

18 oktober: Ronde van Vlaanderen

25 oktober: Parijs-Roubaix

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws