Wout Poels: 'Lekker om weer op kop te rijden, nog wel last met ademen'

Na de halve Tour achteraan het peloton gehangen te hebben, zagen we Wout Poels gisteren ineens weer als vanouds van voren bergop. Dat vond hij zelf ook fijn.

wout poels
  • Afbeelding van Wout Poels Wout Poels

Hoewel hij net de zwaarste col uit de Tourgeschiedenis was opgereden, stond er een brede glimlach op het gezicht van Wout Poels - maar ach, die stond er ook toen hij net z'n ribben had gebroken; Poels lijkt altijd te lachen. De Limburger was weer wielrenner. Hij had eerder op de dag z'n gekneusde longen uit z'n lijf gereden voor Mikel Landa. En dat die er relatief snel af moest bij favorieten deerde hem niet.

"Lekker om m'n werk weer te kunnen doen. Op kop boren, mooi!", zei Poels tegen de NOS. "Ik heb nog wel wat last met ademen bergop, maar dit gaat de goede richting weer op. Als je dan toch nog zo kan rijden, is dat lekker. Het is goed voor het vertrouwen", aldus een tevreden Poels.

Het werk dat Poels deed, was een beetje voor niks, omdat Mikel Landa het niet kon afmaken. De renner van Bahrain-McLaren relativeerde dat. "We wilden de koers hard maken en zoveel mogelijk mensen elimineren, hoe moeilijk dat ook is met die al die sterke blokken. Het was dus iedereen opofferen en maar kijken waar het schip strandt. Ach, als je niet probeert, weet je zeker dat het niet lukt", sluit Poels haast Cruijffiaans af.