Rijdt Van Vleuten het WK dan toch? 'Je weet het nooit'

Een gebroken pols zorgde ervoor dat Annemiek van Vleuten als leidster moest afstappen in de Giro Rosa, maar ze kon ook een kruis maken over het WK. Of dan toch niet? De wereldkampioene laat de deur nog op een kiertje, dat vertelde in NOS Langs de Lijn.
Rijdt Van Vleuten het WK dan toch? 'Je weet het nooit'

“Eigenlijk best wel heel erg goed. De operatie viel gelukkig mee. Het was niet heel gecompliceerd en in dertig minuten weer gefixt”, vertelt ze. “Ik heb ook niet zo heel veel pijn, ben weer lekker thuis en heb alweer op de Tacx gezeten.”

“Met de operatie achter de rug kan ik weer vooruitkijken. Het is part of de job en met stipt op nummer één de grootste dislike van deze sport. Maar het gebeurt je gewoon één a twee keer per jaar”, vertelt Van Vleuten over het vallen. “Alleen de timing is nu een paar keer heel slecht geweest voor mij.”

“Het is wel heel erg zuur”, zegt ze over het feit dat het WK deze week al wordt verreden. “Ik kan wel zeggen dat ik in mijn beste vorm ooit verkeer. Ik ben elk jaar in staat om weer een beetje beter te worden en zo’n parkoers als dit vind je niet elk jaar. Een klimparkoers dat zo op mijn lijf geschreven is, meer nog dan vorig jaar. Als het WK nu in Qatar was geweest had ik hier nu heel chill gezeten.”

Brace

Van Vleuten vertelt dat ze een brace gaat aan laten meten. “Misschien zit ik wel sneller op de fiets als ik zelf had gedacht. De artsen die me helpen denken in heel erg in mogelijkheden en daar was ik wel verbaasd over. Het is ook niet zo’n heel gecompliceerde breuk. Ik bekijk het van dag tot dag en doe er alles aan om optimaal te herstellen, dat is ook waarom ik nu alweer op de fiets zit.”

“Wie weet? Ik kan niet in de toekomst kijken, maar met die brace kan ik fietsen. Ik ga maandag overleggen met de artsen, maar ik sta wel in de optimale herstelstand en je weet het nooit”, sluit ze af. Van Vleuten kan niet meer deelnemen aan de tijdrit, maar als regerend wereldkampioene heeft ze nog wel startrecht in de wegwedstrijd. De KNWU heeft laten weten die optie open te houden.

Laatste nieuws