Lag het aan Wout van Aert dat Roglic Tour niet won? Volgens theorie van José De Cauwer wel

Lieten Primoz Roglic en Jumbo-Visma een unieke kans liggen om de Tour de France te winnen? Er is al veel gezegd en geschreven over de tactiek van de ploeg. Sporza-commentator José De Cauwer heeft ook een theorie en hij legde zijn theorie uit in de Sporza-podcast 'De Tribune'.
Lag het aan Wout van Aert dat Roglic Tour niet won? Volgens theorie van José De Cauwer wel

De Cauwer vindt ten eerste dat Jumbo-Visma volgend jaar zeker weer kans heeft om de Tour te winnen, maar dat er dit jaar wel een unieke mogelijkheid lag. "Een kans zoals dit jaar gaat hij niet meer krijgen", zegt de commentator over Roglic. "Maar hij kan wel nog een nieuwe kans grijpen in de toekomst. Voor Tadej Pogacar wordt het moeilijker, want we hebben de performance manager van Jumbo-Visma horen zeggen dat ze Pogacar niet hadden mogen laten rijden. Dus volgend jaar gaan ze dat natuurlijk niet meer laten gebeuren."

"Misschien heeft Wout van Aert er wel voor gezorgd dat Roglic de Tour niet heeft gewonnen", stelt De Cauwer en hij legt uit waarom. "Omdat Dumoulin te snel heeft opgegeven. Dumoulin dacht misschien wel dat hij niet goed genoeg was omdat het al zo moeilijk was om "die crosser" - die natuurlijk al lang meer is dan enkel crosser - te volgen bergop. Het zal Wout zijn bedoeling niet geweest zijn natuurlijk. Dumoulin had de Tour niet gewonnen, maar hij had als tweede kopman wel voor druk op alle andere ploegen kunnen zorgen door mee te zijn. Dan was deze Tour een heel ander verhaal geweest."

  • Primož Roglič
  • Wout van Aert

Laatste nieuws