Bettini snapt Van der Poel niet: 'Niet naar WK gaan is een grote fout'

Paolo Bettini snapt niet dat Mathieu van der Poel niet meedoet aan het WK in Imola. Volgens we tweevoudig wereldkampioen zou Van der Poel één van de topfavorieten zijn.
Bettini snapt Van der Poel niet: 'Niet naar WK gaan is een grote fout'

Bettini noemt Van Aert en Hirschi als favorieten, maar is kritisch op Van der Poel. "Van der Poel maakt een grote fout door niet op te komen dagen", zegt de Italiaan tegen Tuttobiciweb. "Je gaat altijd naar het WK en dan zie je gewoon hoe het gaat. Kijk maar naar Vincenzo Nibali."

Daarmee doelt Bettini op onder meer Milaan-Sanremo van 2018, waar Nibali het hele pak een hak wist te zetten. In 2010 deed Nibali ook mee, in het Australische Geelong, op een parkoers wat hem verre van paste. "Ik wil graag meekoersen en het blauw dragen. Ik zou zelfs komen om de banden van de fietsen op te pompen", zou Nibali volgens Bettini tegen hem gezegd hebben.

Nibali kijkt met vertrouwen vooruit naar de Italiaanse selectie. "Nibali kan op een goede dag verrassen, Caruso komt met goede benen uit de Tour. Het wordt hoe dan ook een prachtig WK."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws