Mathieu van der Poel wil dit najaar oogsten: 'Denk dat ik de topvorm beet heb'

Mathieu van der Poel kijkt vol vertrouwen uit naar het najaar, waarin hij wil scoren in de klassiekers. Met de Tirreno, een trainingsstage en vervolgens de BinckBank Tour in de benen wil hij gaan oogsten. Hij vertelt ook waarom het in augustus allemaal niet zo flitsend verliep zoals men normaal gesproken van hem gewend is.
Mathieu van der Poel wil dit najaar oogsten: 'Denk dat ik de topvorm beet heb'

Van der Poel staat nog steeds achter de keuze om het WK in Imola over te slaan. "Misschien dat ik mits een superdag had meegekund in dat eerste peloton, maar als je de zes namen ziet die na dat laatste klimmetje voorop reden… Ik denk niet dat ik daarbij was geweest", vertelt hij aan Wielerflits. De Nederlands kampioen erkent ook dat hij dit jaar nog niet zo goed was als anders. "Het was gewoon minder dan vorig jaar", legt hij uit. "Minder dan ik zelf gehoopt had ook. Vooral van dat Italiaanse blok in augustus had ik meer verwacht. Blijkbaar moet er toch een en ander fout zijn gelopen in die corona-periode."

"Ik denk dat ik teveel heb gedaan. Ik bleef te gemotiveerd om te koersen. Op training probeerde ik dat gebrek aan koersritme op te vangen door harder te rijden. Ik had het ook niet gemakkelijk, als ik eerlijk ben. De voorbije jaren was ik heel het jaar door bezig. Veldrijden, op de weg, mountainbiken. Plots viel alles weg, dat was niet makkelijk."

'Na mijn stage moet ik nu echt top zijn'

Van der Poel vertrouwt erop dat hij met deze voorbereiding goede basis voor de klassiekers heeft gelegd: "Ik heb op stage in Livigno de laatste hand aan mijn voorbereiding gelegd. Vanaf de BinckBank Tour wil ik oogsten. Ik denk dat ik mijn topvorm beet heb", klinkt het. "Na mijn stage moet ik nu echt top zijn voor wat komen moet: deze BinckBank Tour, Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Als ik een van deze kan winnen, praten we meteen heel anders over mijn seizoen."

Overigens verkiest Van der Poel de Binckbank Tour met een reden boven de Waalse klassiekers, juist omdat het een meerdaagse wedstrijd is. Hij noemt die extra kilometers een meerwaarde. Hij vertelt ook dat de eindzege in zijn achterhoofd meespeelt en wil de tijdrit dan ook niet onderschatten: "Als je wil meedoen voor het eindklassement, rijd je toch maar beter een goede tijd. Ik ben er ook mee bezig: in Livigno heb ik een aantal keer op de tijdritfiets getraind. Ik reed ook al een tijdrit in de Tirreno en je merkt snel dat het lang geleden is."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws