Corona: Geen effect op BinckBank Tour, overleg over Parijs-Roubaix

De coronacijfers in het noorden van Frankrijk dwingt de lokale autoriteiten tot overleg over Parijs-Roubaix. De BinckBank Tour daarentegen ondervindt geen grote effecten, maar men roept toeschouwers wel op om thuis te blijven.
Corona: Geen effect op BinckBank Tour, overleg over Parijs-Roubaix

De coronacijfers in Hauts-de-France, waar Parijs-Roubaix verreden wordt, zien er niet al te rooskleurig uit en dat is spannend voor de organisatie van Parijs-Roubaix. Die wedstrijd vindt plaats op 25 oktober. Een week na de Ronde van Vlaanderen overigens. Michel Lalande, hoofdbestuurder an de regio vertelt dat hij binnenkort samenkomt met de organisatie van Parijs-Roubaix. "De Tour de France kon mits aanpassingen plaatsvinden. Ik hoop dat ook dezelfde sanitaire maatregelen zullen genomen worden bij de organisatie van Parijs-Roubaix", tekent Het Nieuwsblad op. "Ik zit binnenkort samen met het organiserend comité om te kijken welke houding ze zullen aannemen tegenover de evolutie van het virus, dat steeds sterker begint rond te gaan."

BinckBank Tour: 'Kijk thuis op TV'

Ondanks dat er gisteravond strengere maatregelen werden aangekondigd door de Nederlandse overheid, kan de BinckBank Tour gewoon verreden worden. "De start- en aankomstzone waren al publieksvrij. Zowel in Vlaanderen als in Nederland", vertelt Gert Van Goolen van het organiserende Golazo aan de Belgische krant. "Het enige verschil is dat ze in Nederland nu voortaan echt niet langs de kant van de weg mogen komen. We hadden al heel wat medewerkers en stewards voorzien in Vlissingen om de tijdrit zonder toeschouwers te laten plaatsvinden."

Aanstaande vrijdag wordt het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard helemaal afgesloten, wanneer de wedstrijd daar finisht. "We ontraden ook al langer mensen aan om live de wedstrijd te zien, maar pleiten ervoor dat ze thuis voor tv kijken", legt Van Goolen uit.

Laatste nieuws