Eerste speculaties over parcours Tour de France: ploegentijdrit, weer Planche des Belles Filles en meerrrr

De Tour is nog maar nauwelijks afgelopen of het gespeculeer over de volgende begint al...
tour de france

Parijs is nog ver, heel ver zelfs, maar toch lekt er al het nodige uit over het parcours voor de Tour de France van 2021, hopelijk weer gewoon in juli en mét publiek (de meerennende mannen in strings en andere gekke pakkies mogen wat ons betreft wel thuisblijven..). We steken absoluut onze hand niet in het vuur voor de betrouwbaarheid van onderstaande informatie, maar dit is wat wij vonden aan mogelijke etappes via allerlei dubieuze en minder dubieuze bronnen op het wereldwijde web.

Zeker is - alhoewel, wat is zekerheid nog tegenwoordig.. - dat de Tour in 2021 op 26 juni van start gaat in Bretagne. De stad Brest krijgt de start, maar de renners blijven naar verluidt vier dagen in de Franse regio aan de westkust. Op één van die dagen kan Henk Lubberding z'n hart ophalen, want er staat dan een ploegentijdrit op het programma - dat belooft nu al een mooiste strijd tussen Jumbo-Visma en INEOS te worden.

Ook de Vogezen komen er wederom goed vanaf, want andermaal staat er mogelijk een rit naar La Planche des Belles Filles op het programma. Ditmaal niet tegen de klok, maar in lijn. In die rit zouden de renners ook de de Col de Bramont en de befaamde Grand Ballon voor de kiezen krijgen.

De Alpen zouden al in het eerste weekend worden aangedaan. Er gaan geruchten over een aankomst in Tignes, zoals die er in 2019 ook al was. Tevens wordt er gesproken over een aankomst op de nabij Briançon gelegen Col du Granon, die naar 2413 meter hoogte gaat in 11 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2%.

In de Pyreneeën zou het peloton naar de woonplek van veel coureurs (onder wie Robert Gesink) trekken: Andorra. Op de laatste zaterdag voor Parijs kunnen de tijdrijders nog hun slag slaan, want dan staat er een tijdrit op het programma. Vermoedelijk is dat wel de enige individuele rit tegen de klok.

Laatste nieuws