Mathieu van der Poel in de Tour? De kans daarop wordt steeds groter...

Of-ie 'm zelf dan gaat rijden, is natuurlijk nog de vraag, maar Alpecin-Fenix is goed bezig!

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, hoeft (voorlopig) geen World Tour-licentie. Die van CCC werd ze onlangs aangeboden, maar daarop ging het management, de gebroeders Roodhooft, niet in - de licentie is inmiddels in handen van Circus-Wanty-Gobert. Ze weten dat er ook een andere manier is om startrecht voor de grote rondes te verwerven: de Europe Tour.

De winnaar van de Europe Tour, het niveau onder de World Tour voor Europese pro-continentale ploegen, is namelijk ook verzekerd van startrecht in de drie grote rondes. Na het afgelopen weekend, waarin Van der Poel op magistrale wijze de BinckBank Tour won en zesde werd in L-B-L, voert Alpecin-Fenix de Europe Tour aan. "Volgens onze berekeningen hebben we nu een voorsprong van 70 punten op Arkea-Samsic", zegt Christoph Roodhooft tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Roodhooft vervolgt: "Arkea-Samsic rijdt de Vuelta niet en in de klassiekers die nog komen, scoren ze normaal gezien minder punten dan wij. We willen het vel van de beer nog niet verkopen, maar het ziet er zeer goed uit." Overigens is het gezien de mountainbike-ambities van Mathieu van der Poel voor de Olympische Spelen in Tokio nog lang niet zeker dat hij ook daadwerkelijk de Tour zal gaan rijden.