Lichtjes verplicht voor de Vuelta-renners? Dit zijn de verwachte aankomsttijden in de Ronde van Spanje

De organisatie zal het wel beter weten, maar wij denken toch dat de renners door moeten rijden om voor het donker binnen te zijn..
wielrenners schemering

Zo'n coronaseizoen brengt allerlei merkwaardige zaken met zich mee waarin je in een normaal wielerseizoen niet mee te maken hebt. Zo moet je bij een grote ronde die deels in november wordt afgewerkt er toch wel rekening mee gaan houden dat de renners voor het donker - of ook wel voor de schemering inzet - binnen zijn.

Nu heeft de Vuelta, die op dinsdag 20 oktober in Baskenland start, de tijdschema's bekendgemaakt en het wordt toch wel spannend als je de finishtijden van het traagste tijdschema bekijkt. Het zou allemaal net moeten lukken, maar met een beetje slecht weer en als de renners trager rijden dan het traagste schema - dat gebeurt soms, bij tegenwind of als het peloton het een dagje wat rustiger aan doet - dan kunnen ze voor de zekerheid toch beter een paar fietslampjes meenemen...

Hieronder zie je een tabel met de aankomsttijden en daaronder een afbeelding met de zonsondergang voor die periode in Spanje (Madrid), waarin je ziet dat het met name spannend wordt als 25 oktober de wintertijd ingaat.

De geschatte aankomsttijden volgens het snelste en het traagste schema

(Beeld via het Twitter-account @NCiclismo

En de tijden waarop de zon ondergaat tijdens de Vuelta

Laatste nieuws